Bebisens sovplats

Bebisens sovplats

Något jag la mycket tid på när jag var gravid var att planera hur vår lilla bebis skulle sova när hen så småningom kom ut. De spenderar ju så otroligt mycket tid sovandes så det känns viktigt att sovplatsen skall vara så giftfri och ren som möjligt.

Jag hade en loppisfyndad vagga och spjälsängen jag själv sov i som liten som det nu var tänkt att vår bebis skulle ha. Båda behövde fräschas upp så efter att ha sökt runt kom jag fram till att en ren linoljefärg kändes som det bästa alternativet. Jag valde att köpa färdigblandad färg från Ottosson färgmakeri, en vit och en grön nyans som jag blandade till en ljust grönturkos färg till vaggan. Efter mycket slipande satte jag igång att måla. Det var lite meckigare än med vanlig färg, många tunna lager blev det för att det inte skulle rinna och bli fula märken men jag blev väldigt nöjd med resultatet.

 

Något som är bra att tänka på är att det tar några månader för färgen att härda ordentligt så det gäller att sätta igång i tid. Jag målade vaggan tre månader innan bebisen skulle komma.

 

Tillbaka till blogg

1 kommentar

Bra tips och jättefint resultat!

Camilla

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.