Bland blöjor och tvättlappar

Bland blöjor och tvättlappar

Eftersom vi ännu inte har någon tvättmaskin i vår lägenheten har vi hittills valt att använda engångsblöjor till lillskrutten. Det känns alldeles för omständigt att boka tvättid och springa fram och tillbaka till tvättstugan flera gånger i veckan samtidigt som jag skall ta hand om både bebis, hem och företag, tyvärr. 

Både med tanke på miljön och hans känsliga bebisrumpa har vi valt att köpa ekologiska blöjor från Svenska Naty till honom (inköpa på Ekostore i Göteborg). De har fungerat så otroligt bra! Håller förvånansvärt tätt och hittills har vi knappt varit med om någon röd bebisrumpa alls. Det känns som att de andas bra, innehåller inga konstiga lotions (som jag har förstått att en del blöjor gör) och är tillverkad av FSC-certifierad cellulosa och GMO-fri majsfilm, med andra ord ingen oljebaserad plast!

Har vi sett några röda tendenser under blöjan har vi genast smort in med Mamma-Baby-Barn-salvan från Tigerflicka och vid nästa byte har det varit borta. Salvan innehåller inga konstigheter bara shea-smör, jojobaolja, bivax, olivolja, rapsolja och sesamolja. Allt ekologiskt.

Vid bytena hemma använder vi tvättlappar av frotté som jag klippt till av gamla slitna handdukar till ca 30x30 cm stora lappar och sedan overlockat (går bra att sicksacka också) runt för att inte kanterna skall fransa sig. Har även ett gäng av tvättlapparna från butiken i mjuk, ekologisk bomullsfrotté som vi lyxar till det med ibland. Vi har en liten sprayflaska av glas stående på skötbordet fylld med vatten och en skvätt Baby Allround babyolja (ekologisk sesamolja, rapsolja och olivolja) från Tigerflicka som vi fuktar lapparna med vid bytet, efteråt slängs de i tvätten.

När vi är ute på språng använder vi natracare eller Beaming babys ekologiska våtservetter, Beaming babys är favoriten eftersom den är parfymfri men båda fungerar alldeles utmärkt, vilken vi köper beror på vilken butik vi är i för tillfället; Ekostore, Fram vid Järntorget eller Bara Bra mat vid Olskrokstorget.  

Blöjbytena underlättas av att Tage är helt förtrollad av luftballongsmobilen ovanför skötbordet.

Tillbaka till blogg

2 kommentarer

Hej Maria!
Just nu använder jag storlek 3 för 4-9 kg, ett sånt paket innehåller 31 blöjor och kostar 99 kr på Ekostore där jag köper dem. Gissar på att det är dyrare än många andra blöjor men jag har valt att prioritera en ekologisk blöja och sparar in på annat istället.

Ida - By Lelou

Åh vilken bra ide med sprayflaska till tvättlapparna, bättre än att springa o fukta inför varje byte som jag försöker göra. Vad kostar blöjorna? Stor skillnad i pris?

Maria

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.