By Lelou's unika design

Design av plaggen

När vi tar fram designen på våra kollektioner strävar vi efter att göra alla plagg så bekväma och lätta att leka i som möjligt. Uttrycket skall vara enkelt men med roliga tryck och smarta detaljer och lösningar som gör att plaggen kan användas länge och bli barnens favoriter.

Illustrationer och tryck

Vi inspireras av all världens djur och natur och vill visa upp det på ett lekfullt sätt som kan tilltala både barn och vuxna. Alla motiv är unika och arbetas fram i flera steg; från en första skiss som sedan bearbetas, scannas in i datorn där det snyggas till och sedan förs över till färdigt tryck i screenramarna.

Konstruktion

Alla modeller på plaggen konstruerar vi från grunden för hand med penna och papper. Kläderna syr vi sen upp i provexemplar som provas ut av busiga lekande barn. 

 

Färger och tyg

Vi väljer ut färger till våra kollektioner som skall vara enkla att kombinera både med varandra och andra plagg. Vi arbetar med en enkel bas och väljer sedan till någon eller några färgklickar. I alla kollektioner ingår det randiga tyger (Lelou Eco™) som innehåller färger i olika kombinationer, perfekt att matcha till ett av de enfärgade plaggen.