Lelou Eco™-tyget

Lelou Eco™-tyg

Vår vision är att våra plagg ska vara snälla mot både barnen och miljön, samtidigt som de är sköna att leka i. Därför är vi väldigt glada att nu kunna erbjuda kläder i vårt alldeles egna Lelou Eco™-tyg – ett mjukt och luftigt trikåtyg.  

Var tillverkas tyget?

Lelou Eco™-tygerna stickas upp av Håkan i hans lilla trikåfabrik utanför Ulricehamn nära Göteborg. De ekologiska garnerna till tygerna är certifierade enligt Oeko-Tex Standard 100 produktklass 1 och GOTS och importeras från Portugal eller Tyskland.

Vår unika design

Ida Jansson står bakom designen för alla kläder och produkter hos By Lelou. Hon väljer ut säsongens färgkombinationer, illustrerar motiven som pryder plaggen samt gör konstruktionerna för samtliga modeller. Läs mer om vår design här.

Var sys plaggen upp?

När vi har fått tygerna levererade sker resten av produktionen på plats i ateljén i Göteborg. Modellerna designas och konstrueras av Ida som även gör illustrationerna som pryder plaggen. Plaggen klipps till på vårt klippbord innan de sys upp vid våra arbetsplatser som är placerade bakom kassadisken i butiken. 

Hur görs trycken?

Trycken trycks ett och ett för hand med silkscreen-teknik. Färgerna vi använder är miljömärkta och innehåller inte PVC, formaldehyd, phalater eller  lösningsmedel.

Besök oss

Är ni intresserade av att se hur det går till på plats, eller vill veta mer om våra tyger, är ni välkomna in i butiken under våra öppettider.